گزارش پایان اکتشاف كانسار سرب و روی تاش و مجن
چکیده: موقعیت خاص ایران زمین در خاورمیانه، به عنوان جزئی از كمربند پرتكاپوی آلپ، هیمالیا، با ویژگیهایی چون سابقه كهن تمدن و فرهنگ، قدمت معدنكاری و ذوب فلزات، تنوع و تعدد ذخایر معدنی و عریان بودن برونزدهای زمین شناسی، و دسترسی به آبهای آزاد، ممتاز است. وجود ذخایر بزرگی از مس، سرب و روی، طلا، آهن و كرومیت، و ده ها مواد معدنی فلزی و غیر فلزی، در كنار ذخایر عظیم نفت و گاز و ذغالسنگ و سایر منابع انرژی موقعیت شایسته ای را برای رشد و توسعه كشور فراهم آورده است. این درحالی است كه آنچه كه تا كنون شناسایی و اكتشاف شده، بخش كوچكی از پتانسیل های معدنی كشور است. امید است اكتشاف و بهره برداری از این كانسار كمك كوچكی در انجام وظایف ما نسبت به آبادانی و شكوفایی اقتصادی كشور ما باشد.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 51
نمونه کاملی از طرح اكتشافی كانسار سنگ ساختمانی گرانیت
چکیده: كمربند افیولیتی سبزوار تاكنون كانسارهای نسبتا باارزشی را من جمله كرومیت ومنگنز عرضه داشته و همواره به عنوان یك منطقه معدن خیز مطرح بوده و اکنون كانساری از نوع سنگ ساختمانی در آن مشاهده شده است كه پس از پیجوییهای اولیه ذخیره ای بسیار عظیم با قدرت بلوک دهی بسیار مناسب و طرح و رنگی بسیار زیبا برای آن میتوان تخمین زد که این کانسار می تواند سایر كانسارهای منطقه را تحت الشعاع خود قرار داده واین ناحیه را به عنوان قطب تولیدی سنگ ساختمانی گرانیت مطرح نماید. دراین طرح اكتشافی سعی بر آن شده تا با بیان كلیاتی در مورد این كانسار ونیز توجیهات اقتصادی آن به معرفی این كانسار پرداخته شود .
فهرست:
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 18
نمونه کاملی از طرح پیشنهادی اکتشاف کانسار سنگ آهن
چکیده: با توجه به اینکه در کشورهای پیشرفته ذخایر معدنی سطحی رو به اتمام بوده، لذا برای دستیابی به ذخایر عمقی، روند اکتشافات سرعت بالایی دارد. اما متاسفانه ما در جامعه کنونی خود با وجود پیشرفتهای چشمگیری که در دیگر صنایع داشته ایم، در این مبحث هیچگاه نتوانسته ایم از علم و پیشرفتهای روز دنیا استفاده کنیم و همواره روشهای سنتی را ترجیح داده ایم. که این مسئله باعث افزایش هزینه ها، کاهش سطح قابل دستیابی به مواد معدنی، کاهش ذخایر اکتشاف شده و در نتیجه کاهش راندمان یک عملیات معدنی می شود.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOCX (ورد 2007) قابل ویرایش تعداد صفحات: 45
گزارش اکتشاف مقدماتی بوکسیت ری آباد
چکیده: به نوع خاك و یا سنگی كه بخش بیشترینهی آن را اكسیدهای آلومینیومدار یا هیدروكسیدهای آن تشكیل میدهند، بوكسیت گفته میشود. كانیهای مهم بوكسیت عبارتند از: گیبسیت (Al2O3.3H2O)، بوهمیت (Al2O3.H2O) و دیاسپور (Al2O3. H2O). كانیهای فرعی بوكسیتدار عبارتند از: اكسیدهای آهن، كوارتز، اكسیدهای تیتان، كائولین، ایلیت و كلریت، خواص مهم و درصد اكسید آلومینیوم كانیهای مهم بوكسیت در جدول زیر گزارش شده است. میزان اكسید آلومینیوم بوهمیت و یاسپور در حدود 85 درصد و از آنِگیبسیت 4/65 درصد است.
كانسارهای بوكسیت در جازا: بوكسیت، سنگ غنی از آلومینیم است كه به طور عمده از دو كانی گیبسیت و بوهمیت و مقدار جزئی دیاسپور، كائولینیت، كوارتز و آناتاس تشكیل گردیده است. تعداد كانیهای شناخته شده در بوكسیتها نسبتاً زیادند كه شمار آنها تابع تركیب شیمیایی و كانی شناختی سنگ اولیه است. حدود 96 درصد آلومینیم دنیا از بوكسیت و 4 درصد آن از آلونیت و نفلین سیانیت به دست میآید. میزان متوسط آلومینیم سنگهای پوسته زمین 13/8 درصد است. در جدول زیر، درصد Al2O3 موجود در سنگهای مهم گزارش شده است. نفلین سیانیت و شیلها بیشترین مقدار Al2O3 را دارند. آستانهی اقتصادی Al2O3 سنگ معدنی 30 درصد است. عیار اولیه Al2O3 سنگهای جدول زیر كمتر از آستانه اقتصادی است، بنابراین در صورتی كه در شرایط مناسب قرار گیرند عیار اولیهی Al2O3 آنها افزایش خواهد یافت.
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 22
نمونه طرح اکتشاف مقدماتی خاک صنعتی
چکیده: سؤال عمده درباره پایداری کانی های رسی از تجزیه و ترکیب شیمیائی خاک های نواحی گرم و مرطوب حاصل می شود. انواع متعدد خاک های این نواحی مقدار بسیار کمی کانی های رسی را در خود دارند و عمده ماده غیر ارگانیکی آنها را نیز اکسید آهن و اکسید آلومینیوم تشکیل می دهند که این خاک ها اصطلاحاً لاتریت خوانده می شوند. در صورتیکه آهن آنها زیاد باشد لاتریت آهن دار و اگر آهن آنها زیاد شود لاتریت آلومینیوم داریا بوکسیت نامیده می شوند. این خاکها از نظر منیرالوژی اغلب مخلوطی از هماتیت، ژئوتیت، گییسایت و بندرت دیاسپور می باشند. لاتریت های آهن دار معمولاً داری ضخامت زیاد و جاهائی یافت می شوند که لایه های زیرین یک سنگ غنی از آهن مانند بازالت یا سریانتینی باشد در صورتیکه بوکسیت در نواحی که سنگ های غنی از آلومینیوم مانند سینیت وسینیت نفلین باشد توسعه می یابند.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 39
پروژه متالوژی مواد - منگنز
پروژه درس متالورژی : منگنز Mn
آنچه در پیش روی دارید مجموعه ایست از زمین شناسی منگنز, کانی شناسی و وضعیت کانسارها , اکتشاف و نام و نشانی از معادن آن كه در بهینه این سرزمین به همت كاوشگران مختلف شناسایی و به درجات متفاوت مورد كنكاش و مطالعه علمی قرار گرفته است.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 59
نمونه کاملی از طرح اكتشافي كانسار سنگ ساختمانی مرمریت
چکیده: منطقه افيوليتي شاهرود- سبزوار تاكنون كانسارهاي نسبتاً باارزشي را من جمله کرومیت، منگنز، مگنتیت، مس، مولیبدن و حتی فیروزه (در قسمتهایی از جنوب مرکزی این کمربند) عرضه داشته وهمواره به عنوان يك منطقه معدن خيز مطرح بوده و اکنون كانساری از نوع سنگ ساختمانی در آن مشاهده شده است كه پس از پیجوییهای اولیه می توان برای آن ذخیره ای بسیار عظیم با قدرت کوب دهی بسیار مناسب و طرح و رنگی بسیار زیبا تخمین زد که این کانسار مي تواند ساير كانسارهاي منطقه را تحت الشعاع خود قرار داده واين ناحيه را به عنوان قطب توليدي سنگ ساختمانی مرمریت مطرح نمايد. دراين طرح اكتشافي سعي بر آن شده تا با بيان كلياتي در مورد اين كانسار و نيز توجيهات اقتصادي آن به معرفي اين كانسار پرداخته شود.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOCX (ورد 2007) قابل ویرایش تعداد صفحات: 35
طرح توجیهی کارخانه نمک طعام تصفیه شده
این طرح که اختصاص به توجیه کارخانه نمک تصفیه شده دارد، از 3 فصل تشکیل شده. در فصل نخست به کلیاتی درباره نمک خام از جمله مشخصات نمک، مصارف عمده نمک، استانداردهای نمک و ... پرداخته شده. فصل دوم شامل تشریح فنی – مهندسی کارخانه نمک تصفیه شده می باشد. در این فصل سعی شده به طور بسیار مختصر به چگونگی عملکرد سیستم تولید نمک تصفیه شده و نیز ماشین آلات مورد نیاز پرداخته شود. فصل سوم نیز فصل اقتصادی طرح می باشد. در این فصل ابتدا به تشریح سرمایه گذاری ثابت پرداخته شده است. سپس هزینه های جاری یک سال کارخانه محاسبه گردیده و پس از محاسبه درآمد حاصل از فروش، با توجه به تولید سالیانه، درآمد خالص پروژه برای هر سال پیش بینی شده است. در نهایت نیز یک نتیجه گیری کلی از این مبحث عنوان گردیده است.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOCX (ورد 2007) قابل ویرایش تعداد صفحات: 41
نمونه ای از طرح پیشنهادی اکتشاف مقدماتی کانسار نمک سطوه
کلرور سديم يا نمك طعام با نام معدني هاليت Halite و فرمول شيميايي NaCl از كانيهاي طبيعي گروه هاليدها ميباشد.کلرور سديم به صورت بلور در طبيعت يافت شده و به رنگ سفيد يا بيرنگ، گاهي به دليل وجود ناخالصي به رنگهاي زرد، قرمز و آبي، عدد اتمي آن 42، وزن مخصوص آن 165/2 گرم بر سانتيمتر مكعب، سختي آن 5/2 در مقياس موس، جلاي شفاف تا نيمه شفاف، سيستم تبلوركوبيك، وزن مولكولي454/58، نقطه جوش 1465 درجه سانتي گراد و نقطه ذوب 806 درجه سانتي گراد دارد.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOCX (ورد 2007) قابل ویرایش تعداد صفحات: 58
نمونه ای از گزارش پایانی مرحله اول اکتشافات کانسنگ هماتیت و مگنتیت
در طراحی و اجرای این فعالیتها سعی بر آن شده تا حداکثر تشابه با فعالیتهای مثبوت در پشت پروانه اکتشافی جهت مرحله نخست اکتشافات را داشته باشد. اما از آنجا که همواره رخدادهای زمین غیر قابل پیش بینی می باشد، بعضی جاها نیز فعالیتهای اکتشافی به علت تغییرات ناشی از فعالیتهای تکتونیکی و یا تغییرات لایه بندی زمین، تغییراتی داشته و برنامه ریزی نخست را دچار تغییراتی کرده است. به عنوان مثال در احداث ترانشه ها، لایه بندیها آنگونه که در ابتدای امر پیش بینی شده بود و برنامه این بود که ترانشه ها عمود بر رگه های معدنی حفر شوند، بعد از شروع کار و مقداری پیشروی، در یک مورد مشخص شد که از ریشه امتداد و شیب رگه اشتباه پیش بینی شده و در موردی دیگر امتداد و شیب لایه تغییراتی کلی پیدا کرده که در هر دو مورد مذکور، جهت کسب اطلاعات واقعی رگه، ترانشه های اولیه از حالت ترانشه خارج شده و بیشتر به سینه کار آنها را می توان تشبیه کرد. این موارد در موقع تشریح فعالیتها بصورت کامل توضیح داده خواهند شد.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOCX (ورد 2007) قابل ویرایش تعداد صفحات: 22